(Buena Vista) SOCIAL SUBs

– waarom subtitles zo belangrijk zijn

Het is gebeurd.
De video die je maakte is  buitensporig goed. Je hebt hem op je socials gezwierd, deelde hem op alle mogelijke kanalen en stak er zelfs wat promotiebudget achter.
En toch, resultaat – rien de knots.

Lord, why me? Hoe kan zoiets zelfs?
Simpel: stonden er subtitles onder?
If not – heb je je antwoord.

Hoewel de inhoud van je video nog altijd the main thing is, zijn er zoveel andere zaken om rekening mee te houden. Zoals dus onder andere subtitles.
Waarom?

Hierom is het belangrijk jouw video’s te ondertitelen:

  • Onze BFF Google is dan wel een whizzkid, video’s bekijken en analyseren, of audio beluisteren kan ze NIET! Het toevoegen van subs maakt dat onze vriendin de inhoud wél kan indexeren. ‘t Is namelijk echt een straffe lezeres, en aangezien ondertitels een geschreven weergave van je inhoud zijn, is het een eitje om met je subs door een zoekrobot gevonden te worden.
  • Wanneer je subs toevoegt aan je video, zal deze dus altijd hoger in de zoekresultaten verschijnen dan een video zonder subtitles. Je maakt je content dus beter zoek- en vindbaar.
  • Mensen zijn vaak lui, en hebben niet altijd zin om audio te beluisteren of een video aandachtig te bekijken. En als je dan weet dat ongeveer 85% van de video’s op Facebook zonder geluid worden bekeken, dan mag je maar hopen dat ze tijdens hun scroll-marathon toch een woordje van je subtitles meepikken en even halt houden om aandachtiger te kijken.
  • Het is daarnaast ook niet omdat jij een video wil bekijken, dat jouw collega het even interessant vindt te kunnen meevolgen. Het zal dus al wel eens voorkomen dat wanneer Gerda de zure collega jou de stink-eye geeft – jij je video moet muten en subs een noodzaak zijn.
  • Wanneer je je video subs meegeeft in een universele taal – maak je je video ook meteen klaar voor internationaal gebruik. Uiteraard enkel nuttig wanneer je content effectief een meerwaarde biedt op internationaal gebied.

Je kan er dus best niet zomaar van uit gaan dat je audio gehoord wordt.

Verder versterken ondertitels wat er gezegd wordt in de video, waardoor je boodschap vaker beter blijft hangen. En daar streven we allemaal naar, toch?

Samengevat

  • Ondertiteling  maakt je video toegankelijker
  • Ondertiteling maakt je video’s beter vindbaar
  • Ondertiteling vergroot je internationale bereik

I want more!

Menu