Tempo

On the blog over het Tempo van jouw video

“Pitty-pat, pitty-pat, pitty-pitty-pat (pat)” – Lizzo

Ja, dat ook. Maar dus, tempo en hoe het je boodschap beïnvloedt.

SLOW MOTION VS FAST MOTION

Je kent het wel, die playbacks tijdens het voetbal waarin we allemaal in slow motion kunnen zien hoe onze favoriete Rode Duivel die ene winnende goal maakt. Opnieuw en opnieuw wordt dat ene moment uitvergroot, en vanuit alle hoeken getoond. Voor moest ge ‘t de eerste keer niet goed meegekregen hebben. En ‘t werkt wel, toch?

Dat is exact wat slow motion doet. Het vergroot momenten uit en geeft er een zekere lading aan. Denk maar aan het moment in een film waarin de regen met bakken uit de lucht valt wanneer er een eenzaam individu midden op straat loopt, of wanneer je een raam scherf per scherf uit elkaar kan zien spatten na de inslag van een kogel.

 

 

Het gebruik van slow motion bouwt spanning op, zorgt voor een dramatische sfeer en doet zaken vaak groots lijken.

Nog fijner wordt het wanneer je naast je “normale beelden”, slow motion gaat combineren met fast motion beelden. Wanneer je de apbrupte switch maakt van een versnelde actie, naar dezelfde actie, maar dan aan een vierde van de snelheid. Alsof je in een rollercoaster zit en die plots vol op de rem gaat staan; als het goed gedaan is, snijdt het je adem even af.

 

 

Supsens alom dus, en qua sexiness vaak onderschat, dat tempo van een video.
Benieuwd hoe wij tumult maken door middel van de juiste beats en tempo?

Who’s cooking?
Ik wil tumult maken

 

I want more!

Menu