Tumult rond newbie Start.VUB

Brand awareness, Campaign, Copywiting, Photography, Social media content, Video

Positioning, awareness & content creation op 1 maand tijd. – Eitje.

Start.VUB bevindt zich in de startup scène van Brussel en zijn de primeur als incubator bij de Vrije Universiteit Brussel. Deze kanjer focust op het activeren van studenten om hun opleiding te combineren met de opzet van een eigen startup. (Yes, die bestaan 🙊) Eveneens organiseren ze workshops, events en (master) classes rond alles wat met ondernemerschap te maken heeft, zowel voor studenten als werknemers van de VUB.

The dream.

Meer naambekendheid en een duidelijke merkpositie. De content maakt daarnaast hun laagdrempelige en persoonlijke manier van werken duidelijk. Het doel is na deze samenwerking is awareness creëren over start.vub, meer inschrijvingen genereren voor de events en starten er idialieter meer student-ondernemers bij het eerste traject. Duurtijd 1 maand.

Digital versus print.

Om awareness op te wekken creëerden we een online en offline-campagne. Deze moest zowel de positieve karakteristieken van student-ondernemers benadrukken als aantrekkelijk zijn én in lijn liggen met de (niet door ons) gecreëerde huisstijl. We bouwden social media templates, zette een content calendar op en focusten op posters met custom beelden. Wij zetten in op een beeld dat deed fronsen, glimlachen en wijzen.

Daarnaast lanceerden we ook een email campagne en bezorgden we Start.VUB ook het nodige allround foto en video materiaal van zijn events

naast deze campagnes, voorzagen we ook het nodige promotiemateriaal voor enkele events. Zo voorzagen we bijvoorbeeld ook gepersonaliseerde gadgets op de student kick-off. We verkozen in samenwerking met VUB dit op te nemen in in-house consultancy-uren om zo sneller te kunnen schakelen.

De uitkomst

We waren enthousiast te mogen vernemen dat er meer inschrijvingen waren op het launch event evenals de effectieve inschrijvingen van nieuwe student-ondernemers.

Daarnaast steeg het bereik op de social kanalen (+53%)

Uiteraard stopt het hier niet bij. Binnenkort gaan wij alweer aan de slag! We’ll keep you posted.

Menu